Pikaluistelu: Äärimmäistä nopeutta, ja erinomainen yhteisö
Ehkä pidät juoksemisesta, mutta haluaisit enemmän nopeutta ja toimintaa, tai ehkä niveliäsi ja luitasi alkaa kolottaa urheillessasi? Tai ehkäpä sinulla on jo rullaluistinpari, mutta haluaisit viedä harjoittelun seuraavalle tasolle? Jos kyse on tästä, pikaluistelu voi olla oikea laji sinulle.
Pikaluistelu on nopein rullaluistimiin liittyvä urheilulaji. Jos katsomme sprinttietäisyyksiä, huippunopeus on hämmästyttävät 60 km/h. Mutta pikaluistelu on paljon muutakin, kuin sprinttietäisyyksiä - aika-ajot, kriteerikisat, eliminointikisat, pitkän matkan kisat maratonit sekä ultramaratonit, muutamia mainitaksemme.
Kuinka päästä alkuun?
Vaikka kaikki tämä saattaa kuulostaa pelottavalta, pikaluistelupiireissä on runsaasti tilaa kaikille, ja jos piipahdat luistelukerholla, tulet huomaamaan sen. Paikalla on 3 - 80-vuotiaita, ja he myös kilpailevat samoissa kisoissa, jossa osallistujat tyypillisesti ryhmitellään taidon mukana - ei iän tai sukupuolen.
"Yksi monista asioista, joita rakastan pikaluistelussa on sosiaalinen puoli. Työskentelette usein yhteistä tavoitetta kohti, mutta samalla se on urheilulaji, jossa harjoittelet sekä kilpailet yksilönä," SkatePron tiimiajaja sekä entinen Tanskan mestari Trine Brøns Nielsen sanoo.
Jos olet pikaluistelussa untuvikko, sinun kannattaa harkita seuraan liittymistä. Jo sosiaalisen puolen takia, mutta pääasiallisesti, jotta saisit tekniikan oikein, sillä se voi olla haastavaa. Tästä esimerkkinä sinun kannattaa katsoa tämä video, jolla ammattipikaluistelija Mark Horsten suorittaa double push-tekniikan.
Mitä tarvitset?
Muutama vuosi sitten melkein kaikissa pikarullaluistimissa on neljä rengasta, mutta tänä päivänä kaikkein yleisin kokoonpano on kolme rengasta kussakin rullaluistimessa. Tämän tarkoituksena on alentaa painoa sekä renkaiden ja laakereiden aiheuttamaa vastusta. Saatat myös huomata, että pikarullaluistimien renkaat ovat melko kovat verrattuna perinteisiin kuntorullaluistimiin, ja se vähentää kitkaa, tosin mukavuuden kustannuksella.
Jos olet ikinä luistellut aiemmin, suosittelemme sinua valitsemaan rullaluistimet, joissa on mid-cut nilkkatuki sekä hyvät lainerit. Muussa tapauksessa jalkoihisi saattaa koskea, ja tämä johtaa huonoon kokemukseen. Tällaisilla ominaisuuksilla varustetut rullaluistimet on suunniteltu kuten yläpuolella olevassa kuvassa, joka isojen 125 mm renkaiden ansiosta tarjoaa suuren nopeuden ja erinomaisen kiihtyvyyden. Jos suosit rullaluistimia erinomaisella ohjailtavuudella, nyrkkisääntönä on valita rullaluistimet, joissa on lyhyet kiskot.
Valitse oikea kokonaisuus
Monet taidokkaat rullaluistelijat haluavat koota rullaluistimensa itse. Yksinkertaisesti varmistaakseen, että rullaluistimet vastaavat heidän henkilökohtaista tyyliään sekä mieltymyksiään. Se, kuinka yhdistät kengät, kiskot, renkaat ja laakerit määrittää sen, kuinka rullaluistimet suoriutuvat nopeuden, kiihtyvyyden sekä ohjailtavuuden suhteen. Ammattilaisemme ovat koonneet sarjan korkealaatuisia paketteja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden räätälöidä täydellinen kokoonpano luistelutyyliisi. Löydät pakettimme sekä complete rullaluistimet tästä kategoriasta.
Pysy suojattuna
Rullaluistimien lisäksi tarvitset myös oikeat suojavarusteet. Kun luistelija saavuttaa tietyn tason, hän yleensä käyttää vain kypärää - ja tämä ei ole suositeltavaa aloittelijalle. Tämän takia uudelle rullaluistelijalle kypärä, kyynär-, polvi- sekä rannesuojat ovat tarpeen.
Haluatko tietää lisää? Lue silloin opas pikarullaluistimien ostoon täältä.