Rullakiekko: Nopeatempoista ja korkeaintensiteettistä
Etsitkö nopeatempoista ja toiminnan täyteistä urheilulajia, jossa yhdistyy nopeus sekä tekniikka? Tai ehkä haluat ylläpitää kuntoasi jääkiekkokauden ulkopuolella? Vai etsitkö lajia, jonka voit viedä kadulle ja pelata missä vain?
Rullakiekkoa pelataan kaikkialla, aina kadulta kiekkokaukaloihin. Täältä löydät lyhyen esittelyn kolmesta rullakiekon pääasiallisesta tyylistä.
Perusteet
Kaikki rullakiekon tyylit eivät ole pelkästään toiminnan täyteisiä, vaan myös erinomaisia tapoja harjoitella perustekniikoita, kuten jarrutusta, kiihdytystä ja kääntymistä. Jos ajattelet rullakiekon aloittamista, pelin aloittamiseen ei tarvita paljoakaan
"Aloin pelata kadulla vanhempien poikien kanssa. Meillä oli vain kaksi hupparia, tasainen katu, rullaluistinpari, kiekkomaila ja pallo. Se on mahtavaa tässä lajissa. Sinun ei tarvitse kuulua seuraan ja harjoitella tiettynä kellonaikana. Voit vain soittaa kavereillesi tai mennä kiekkokentälle katsoaksesi, onko siellä meneillään peli", sanoo Jacob Lyby, rulla- ja jääkiekkopelaaja.
Kenkäosa
Kovat iskut. Rullakiekkoluistimiin kohdistuu usein iskuja muiden pelaajien mailoista & kiekosta/pallosta. Tämän takia kenkäosissa on lisätoppaukset sekä kovia materiaaleja, kuten huopaa ja ballistista nylonia jalkojesi turvassa pitämiseksi.
Kiskot
Kevyt ja tiukka. Nopeatempoinen peli ja jatkuvasti muuttuva suunta vaativat erittäin ketterät luistimet. Kevyt ja lyhyt alumiinikisko antaa sinulle erinomaisen ohjailtavuuden sekä nopeuden. Alumiinikiskot ovat myös kestäviä, ja eivät väänny tiukoissa käännöksissä. Sen lisäksi ne tarjoavat suoran voimansiirron.
Jotkin kiskot tarjoavat sinulle mahdollisuuden kiinnittää eri kokoisia renkaita. Tämä pitää sinut lähempänä maata, tarjoten näin nopeutta, hallintaa ja lyhyemmän jarrutusetäisyyden.
Renkaat
Hanki pitoa. Iso osa rullakiekko on äkkinäisten ja tiukkojen liikkeiden tekeminen vastustajan voittamiseksi tai pysäyttämiseksi - sitä varten tarvitset kunnon pidon. Suosittelemme pehmeitä renkaita, jos pelaat sisätiloissa, ja kovempia renkaita, mikäli pelaat ulkona.
Hallinta on avainasemassa. Renkaiden koko määrittää rullaluistimien ohjailtavuuden. "Perinteisiin" nelirenkaisiin rullakiekkoluistimiin suosittelemme pieniä renkaita, jotka tarjoavat erinomaisen hallinnan, tasapainon sekä vakauden.
Laakerit
Pysy liikkeellä. Nopeus on tärkeää rullakiekossa, ja tarvitset hyvät laakerit pysyäksesi vastustajiesi vauhdissa. Suosittelemme ABEC 7-, ABEC 9-, ILQ 7- tai ILQ 9-laakereita. Tutustu laakereita käsittelevään oppaaseemme täällä.
Suojavarusteet
Pysy turvassa. Tarvittavien suojavarusteiden määrä riippuu siitä, minkä tyyppistä rullakiekkoa pelaat. Inline rullakiekossa tarvitset kypärän, hammassuojan, kyynär- ja polvisuojat, suojaavat hanskat, alasuojan sekä säärisuojat. Quad rullakiekossa tarvitset kypärän, kyynär- ja polvisuojat sekä säärisuojat. Katulätkässä tarvittavat suojavarusteet riippuvat pelaajan mieltymyksistä. Löydät kaiken tarvitsemasi täältä.
Pallo/kiekko
Mikä valita. Kiekko on nopeampi ja eläväisempi kuin pallo. Pääasiallisesti niitä käytetään sisätiloissa, mutta voit käyttää kiekkoja myös ulkona. Pinnan on oltava tasainen, kun käytät kiekkoa. Jos sitä käytetään epätasaisella pinnalla, jossa on reikiä tai halkeamia, kiekko pomppii ympäriinsä. Pallo soveltuu tällaiselle pinnalle paremmin, ja se ei "lähde lentoon" yhtä helposti. Sen lisäksi palloa on helpompi käsitellä sellaisilla pinnoilla, kuin asfaltti.
Kiekkomaila
Kuinka pitkä. Siinäpä vasta kysymys. Nyrkkisääntönä on, että mailan tulee ulottua lattiasta leuan korkeudelle sopiakseen sinulle täydellisesti - lue lisää asioista, joita sinun tulisi harkita ostaessasi kiekkomailan täältä.